Με δαπάνες της ΔΕΥΑΚ ή με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και για την επίλυση προβλημάτων αποχέτευσης ομβρίων και λυμάτων σε περιοχές του Δήμου Κορινθίων που δεν είχαν δίκτυο, υλοποιήθηκαν τα πιο κάτω έργα:

Επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Κορίνθου (μελέτη 2018)

Έγινε επέκταση του δικτύου αποχέτευσης:

– στην περιοχή της Ποσειδωνίας σε τμήμα του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου για να εξυπηρετήσει νεόδμητες κατοικίες και σε πυκνοδομημένο οικιστικό τμήμα όπισθεν του χώρου του πρώην στρατοπέδου “Τζαναβάρα”

– στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε νεοδιανοιχθείσα οδό κάθετη στην οδό Νηλέως

– στην περιοχή της Μπαθαρίστρας σε νεοδιανοιχθείσα οδό κάθετη στην οδό Ιωνίας για να εξυπηρετήσει νεοανεγειρόμενη οικοδομή στο Ο.Τ. 769, στην οδό Πελοποννήσου για να εξυπηρετήσει κατοικίες που έχουν ανεγερθεί στα Ο.Τ. 619 και 620, σε αδιάνοικτη οδό ανατολικά της οδού Μακεδονίας για να εξυπηρετήσει κατοικίες που έχουν ανεγερθεί στο Ο.Τ. 618

– τέλος στην περιοχή “Αγίου Σπυρίδωνος” πλησίον της Λεωφόρου Αθηνών

Το έργο είχε προϋπολογισμό 197.000,00 € (άνευ ΦΠΑ) και χρηματοδοτήθηκε με ιδίους πόρους.

Επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Κορίνθου (μελέτη 2017)

Έγινε επέκταση του δικτύου αποχέτευσης:

– στην περιοχή της Ποσειδωνίας στο τμήμα του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου για να εξυπηρετήσει κατοικίες που βρίσκονται στα Ο.Τ. 530, 531, 533, 535, 536 και 537.

– στην οδό Κωνσταντίνου Κουκίδη (όπισθεν του γηπέδου Κορίνθου) με ταυτόχρονη κατασκευή αντλιοστασίου στο νοτιοανατολικό τμήμα του περιβάλλοντος χώρου του σταδίου της Κορίνθου και τελική απόληξη στο δίκτυο αποχέτευσης που διέρχεται από την επαρχιακή οδό Εξαμιλίων-Κορίνθου

– στην οδό Παπαφλέσσα και στην οδό Γλαύκης και

– τέλος στην περιοχή όπισθεν Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κορίνθου

Το έργο είχε προϋπολογισμό 165.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ) και χρηματοδοτήθηκε με ιδίους πόρους.

Διάσπαρτα δίκτυα ομβρίων Δ.Ε. Κορίνθου (μελέτη 2016)

Έγινε κατασκευή τοπικού δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στην περιοχή “Μπαθαρίστρα”  εντός Σχεδίου Πόλεως της Δ.Ε.  Κορίνθου και συγκεκριμένα επί των οδών Γερανείων, Ασωπού, και  Στυμφαλίας με τοποθέτηση μεταλλικών σχαρών διαστάσεων 0,96×0,60 κλάσης C250 (αντοχής 25 τόνων).

Επίσης κατασκευάστηκαν έργα τοποθέτησης σχαρών ομβρίων στην οδό Κωστή Παλαμά, στην συμβολή  των οδών Στεφάνου και Ευποιίας και σε διάσπαρτα σημεία των  δημοτικών οδών της Πόλεως της Κορίνθου.

Το έργο είχε προϋπολογισμό 30.750,00 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτήθηκε με ιδίους πόρους.

Αποκατάσταση δικτύων αποχέτευσης (μελέτη 2016)

Έγινε ανύψωση ή υποβιβασμός των φρεατίων του δικτύου αποχέτευσης που βρίσκονται σε δημοτικές οδούς της πόλης της Κορίνθου με σκοπό η τελική επιφάνεια του φρεατίου αποχέτευσης να εναρμονιστεί πλήρως με το υψόμετρο του ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος.  

Επίσης έγινε αποκατάσταση βλαβών σε σημεία του δικτύου αποχέτευσης καθώς και σε ιδιωτικές συνδέσεις που παρουσίαζαν συχνές και επαναλαμβανόμενες εμφράξεις.

Το έργο είχε προϋπολογισμό 25.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ) και χρηματοδοτήθηκε με ιδίους πόρους.

Παλαιότερα Έργα

 • Στην οδό Ερυθραίας κατασκευάσαμε τόσο τον αγωγό αποχέτευσης λυμάτων και συνδέθηκαν όλα τα σπίτια της περιοχής, όσο και τον αγωγό όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα να λυθεί και το πρόβλημα των πλημμυρών που είχαμε στη συγκεκριμένη περιοχή.
 •  Στην οδό Ακροκορίνθου  στην Καλλιθέα επεκτείναμε τον αγωγό ομβρίων
 • Στην περιοχή «Κεραμιδάκι» όπου ανοίχθηκαν οι δρόμοι του νέου σχεδίου, κατασκευάστηκε δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων και δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων από την οδό Πατρών μέχρι το πρανές του Αγ. Γεωργίου.
 • Στην περιοχή Αγ. Αννας και Συνοικισμού κατασκευάζονται δίκτυα ακαθάρτων σε διάφορους δρόμους (Μιχ. Θεοδώρου, Πλαστήρα, Καππαδοκίας, Αλικαρνασσού, Βενέζη, Μπούκη, Ατταλείας, Νίγδης, Ορτυγίας, Ελλησπόντου, Αμισού, Δαρδανελίων, Παρθενώνος  κλπ). Το ίδιο γίνεται και σε ορισμένους δρόμους στην περιοχή Αγιαννιώτικα (Φιλολάου, Ιβύκου, Καλλιμάχου, Κλεισθένους,  Ρώμου Φιλύρα κλπ).
 • Σε διάφορους δρόμους που είχαμε πρόβλημα λιμναζόντων υδάτων, κατασκευάζονται  μικρά δίκτυα ομβρίων (Μουσών, 5Φ, Παπανδρέου, Αργους, Αχιλλέως, Δευκαλίωνος, κλπ).
 • Στο Δ.Δ. Εξαμιλίων  κατασκευάζεται δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων για τη λύση του προβλήματος που παρουσιάζεται στην κεντρική πλατεία.
 •  Επιβάλαμε στις επιχειρήσεις SUPER MARKET LIDL και Μαρινόπουλος ιδίοις εξόδοις να κατασκευάσουν αγωγό αποχέτευσης ομβρίων από τις επιχειρήσεις τους μέχρι το στρατόπεδο (οδό Ανδρούτσου).
  Έτσι λύθηκε το χρόνιο πρόβλημα με τα λιμνάζοντα νερά στην οδό Εξαμιλίων  που καθιστούσαν το δρόμο αυτό αδιάβατο για τους πεζούς.
 •  Κατασκευάσαμε αποχετευτικό αγωγό και συνδέσαμε το 8ο Δημοτικό Σχολείο της Αγ. Άννας με το δίκτυο , δίνοντας λύση στα προβλήματα του σχολείου.
 • Κατασκευάσαμε αποχετευτικό αγωγό λυμάτων στην πάροδο της οδού Άργους προς ιδιοκτησίες Σπυρόπουλου, έργου με πολύ μεγάλες τεχνικές δυσκολίες, λόγω των μεγάλων κλίσεων.
 • Κατασκευάσαμε δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στο Δ.Δ. Σολομού»  με χρηματοδότηση από τη ΔΕΥΑ Κορίνθου.
 • Έγινε προμήθεια και τοποθέτηση συστημάτων απόσμισης στα αντλιοστάσια αποχέτευσης

ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΞΗΡΙΑ

ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΜΠΑΘΑΡΙΣΤΡΑ

Κατασκευάσαμε έργο αποχέτευσης λυμάτων στην Μπαθαρίστρα (Καλλιθέα, Νεάπολη, ένα τμήμα της Αγ. Άννας και στην περιοχή των Φυλακών), προϋπολογισμού 2.876.944 € με χρηματοδότηση από τον ΘΗΣΕΑ και από τη ΔΕΥΑΚ.  

Close Search Window