Η Αποχέτευση Λυμάτων της Κορίνθου αποτελούσε ανάγκη και απαίτηση δεκαετιών του Κορινθιακού λαού.

Για πολλές δεκαετίες τα αστικά και βιομηχανικά λύματα της Κορίνθου πέφτανε σε βόθρους είτε στεγανούς, είτε απορροφητικούς.

Κάποιες οικοδομές τα αποχέτευαν σε αγωγούς ομβρίων κι από κει στη θάλασσα, ή κατευθείαν στη θάλασσα, ιδιαίτερα από τις παράκτιες οικοδομές που δεν διέθεταν βόθρους.

Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν οι έντονες κακοσμίες, η δημιουργία εστιών μόλυνσης και -το χειρότερο- η διάχυση λυμάτων στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Επιπλέον η ύπαρξη βυτίων εκκενώσεως βόθρων δημιουργούσε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη , όχλησης των Κορινθίων και έντονης δυσοσμίας.

Το  δίκτυο αποχέτευσης άρχισε να κατασκευάζεται το έτος 1990 και  συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την επέκτασή του και τη  σύνδεση νέων περιοχών.

Πλέον, τα λύματα καταλήγουν μέσω πέντε (5) αντλιοστασίων του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων, στον κεντρικό αγωγό κι από εκεί στον Βιολογικό Καθαρισμό.

Το δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων  καλύπτει όλο το σχέδιο πόλης Κορίνθου,  την περιοχή Κεραμιδάκι, την περιοχή Αγιαννιώτικων, την Αγία Αννα, το Συνοικισμό κι ένα τμήμα της Ποσειδωνίας.

Κατασκευάστηκε δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στο πρόσφατα εγκεκριμένο νέο σχέδιο  περιοχής Μπαθαρίστρας (Καλλιθέα, Νεάπολη και Φυλακές).

Close Search Window