Δελτία Τύπου|

“Αλλάζουμε την παραγωγή και την οικονομία του δήμου Κορινθίων”

Στην διάθεση των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής των Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας, Κυρά Βρύσης θα είναι σύντομα το νερό του Βιολογικού καθαρισμού  της Κορίνθου. Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο εργολάβος και υπεργολάβος του έργου, ο Διευθυντής αλλά και στελέχη της ΔΕΥΑΚ βρέθηκαν σήμερα στον έναν από τους τρείς κλάδους που θα αρδεύσουν την περιοχή  δίνοντας της ουσιαστικά παραγωγική αλλά και οικονομική ώθηση!

«Βρίσκομαι σήμερα στην πολύ ευχάριστη θέση να διαπιστώσω μαζί σας την μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στο έργο της άρδευσης της ευρύτερης περιοχής  Ξυλοκέριζας και Εξαμιλίων από το νερό του Βιολογικού καθαρισμού. Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό  70% και αναμένεται να τελειώσει τους επόμενους 3-4 μήνες. Είναι μια σημαντική πρόοδος αυτή που έχει γίνει  γιατί το έργο που είχε ξεκινήσει   από την προηγούμενη δημοτική αρχή το παραλάβαμε σταματημένο. Κάναμε πολλές προσπάθειες για να επιλύσουμε τα προβλήματα , την συνεννόηση με τον εργολάβο, τους υπεργολάβους και τις υπηρεσίες και σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο.  Είναι μια μεγάλη επένδυση στην οποίαν έχει βοηθήσει σημαντικά ως Γ.Γ του Υπουργείου Υποδομών ο Γιώργος Δέδες . Ένα μεγάλο έργο για την ευρύτερη περιοχή και θέλω να ευχαριστήσω κα  την ΔΕΥΑΚ και τα στελέχη της, τους εργολάβους και όσους συνετέλεσαν ως σήμερα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και σήμερα να λέμε με χαρά ότι το έργο προχωρά και θα ολοκληρωθεί  δίνοντας ώθηση στην παραγωγή και στην οικονομία της περιοχής.  Υπάρχει σε εκκρεμότητα η αναβάθμιση του βιολογικού με την τριτοβάθμια  επεξεργασία του νερού όμως έχουμε την μελέτη έτοιμη και την δέσμευση από τον αρμόδιο Υπουργό τον κ.Ταγαρά  για την ένταξη του έργου και την ολοκλήρωση του  σε σύντομο διάστημα»

Για έργο ανυπολόγιστης αξίας  έκανε λόγο ο υπεργολάβος δίνοντας τεχνικά στοιχεία της παρέμβασης. «Το έργο αυτό είναι ανυπολογίστου αξίας για το δήμο Κορινθίων. Θα αρδεύσει μια τεράστια περιοχή, Ξυλοκέριζα, Εξαμίλια, Αθίκια και θα φτάσει έως και τον Άγιο Γεώργιο στην Κόρινθο. Έχει μήκος 20 χιλιομέτρων, η παροχή του είναι  400 κυβικά ανά ώρα και ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα να αρδεύονται από πολλές υδροληψίες πολλές ιδιοκτησίες. Η κατασκευή του είναι βαρέως τύπου με σωλήνες άνω των 16 ατμοσφαιρών και θα λύσει πολλά προβλήματα ειδικά τους θερινούς μήνες.» Τεχνικά στοιχεία δόθηκα και από τον διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Αντώνη Καραμανλή. «Το έργο ξεκίνησε πριν από 2,5 χρόνια και  έχει 3 κλάδους. Ο αγωγός που βλέπετε στο σημείο είναι   Φ400 και φτάνει ως τα όρια της Κυρά- Βρύσης . Το νερό του Βιολογικού είναι 6.0000 κυβικά την ημέρα. Το καλοκαίρι όπου καταγράφονται μεγαλύτερες ανάγκες,  το νερό   είναι κατάλληλο για άρδευση, ήδη ανεπίσημα σας λέω ότι ποτίζονται χιλιάδες στρέμματα γύρω από το βιολογικό και έχουν γίνει σήμερα πολύ ωραία περιβόλια.

Στο σημείο, εκπροσωπώντας τους παραγωγούς της περιοχής βρέθηκε και ο κ.Τσώτος ο οποίος έκανε λόγο για «θαύμα».  «Είμαι από τους πρώτους που πήραν νερό. Μιλώ όμως εκ μέρους όλων των παραγωγών και ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν για να γίνει αυτό το θαύμα. Το νερό αυτό θα το αξιοποιούμε και τον χειμώνα, θα κάνουμε εμπλουτισμό χωρίς δεξαμενές και θα δείτε σε 10 χρόνια από σήμερα, όλα σε αυτήν την περιοχή θα είναι πράσινα!» Για το έργο μίλησε και ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός ο οποίος επίσης βρέθηκε στο σημείο. «Το έργο που ολοκληρώνεται θα είναι το μοναδικό στη χώρα με αποκλειστική χρήση νερών βιολογικού για άρδευση. Ευχαριστώ τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ και όσους συνέβαλαν για να σχεδιαστεί και να  υλοποιηθεί.»

Πηγή: https://bit.ly/2LmEbMm

Close Search Window