Υπογραφή Σύμβασης έργου Διαδικτύωσης αγωγών ύδρευσης Δήμου Κορινθίων
2013-05-13
 

  

Υπεγράφη το πρωί της Τετάρτης, 08-05-2013, στη ΔΕΥΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορίνθου) η σύμβαση για την έναρξη των έργων διαδικτύωσης του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα επάρκειας νερού σε όλο τον Δήμο. Στη σημαντική αυτή συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ  Αντώνης Καραμανλής καθώς και ο  εργολάβος  ο οποίος έχει  αναλάβει την διεκπεραίωση των έργων διαδικτύωσης του Δήμου μας.

 Ο Δήμαρχος  ευχόμενος  τα καλύτερα για τον καθένα προσωπικά αλλά και συλλογικά,  καλωσόρισε τα ΜΜΕ  τονίζοντας ότι σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα αφού  θα υπογραφεί η σύμβαση για το σημαντικότερο έργο του Δήμου μας το οποίο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα  θα ολοκληρωθεί  η υλοποίησή του. Υπογράμμισε ότι ενώ ο πρώην Καποδιστριακός Δήμος Κορινθίων είχε επιλύσει τα προβλήματα ύδρευσης του, ο νέος Καλλικρατικός Δήμος που προέκυψε από τις συνενώσεις Πέντε Δήμων είχε κατά 80% προβλήματα  υδροδότησης.

Τόνισε ο Αλέξανδρος Πνευματικός, ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσουν τα έργα  τα οποία έγιναν με μελέτες που εκπόνησε ο ίδιος ο Δήμος μας, εξοικονομώντας  έτσι σεβαστά χρηματικά ποσά

 Σε αυτό το σημείο ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, οποίος ήταν ο πρώτος που αντελήφθη το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο Δήμος μας φροντίζοντας παράλληλα ο ίδιος για την χρηματοδότηση του παραπάνω έργου. Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική βοήθεια της Διαχειριστικής Αρχής καθώς επίσης και του κ. Σκούρα για τη συμβολή του.

Το πόσο μεγάλο και σημαντικό είναι αυτό το έργο αρκεί να αναφέρουμε ότι το μήκος του είναι περίπου 65 χιλιομέτρων (κατατάσσεται σε εύρος δικτύων ο τρίτος δήμος της χώρας μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη) και αφορά επιπλέον δίκτυα τα οποία ξεκινούν από την Κόρινθο με την πρώτη διαδρομή να περνά την Αλμυρή το Κατακάλι, το Ρητό, το Σοφικό, η δεύτερη διαδρομή (κλάδος) να ξεκινά πάλι από την Κόρινθο και να αναπτύσσεται προς Αλαμάνο, Αθίκια, Άγιος Ιωάννης και ένας άλλος κλάδος να συνεχίζει προς Αγιονόρι, Κλένια κλπ., απομένοντας ένα μικρό τμήμα που θα  υλοποιηθεί σύντομα, όπως είναι  το υπόλοιπο κομμάτι της Τενέας και κάποια τμήματα που αφορούν τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Άσσου-Λεχαίου.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι έπονται και κάποιες συνεννοήσεις με τους γειτονικούς Δήμους της περιοχής γιατί το πρόβλημα της ύδρευσης είναι ένα θέμα που απασχολεί όλη την περιφέρεια μας όπως τον Δήμο Σικυωνίων, τον Δήμο Βέλου-Βόχας καθώς και τον Δήμο Νεμέας.

Ευχαρίστησε το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ,  τον διευθυντή της Επιχείρησης Αντώνη Καραμανλή, που έκαναν  μεγάλες και σημαντικές προσπάθειες για την μελέτη δημοπράτησης  καθώς και μια σειρά αδειοδοτήσεων από διάφορους Φορείς, όπως οι αρχαιολογικές υπηρεσίες, τα δασαρχεία,  οι υπηρεσίες περιβάλλοντος, αναλώνοντας ετσι αποτελεσματικά σημαντικό κόπο και χρόνο από τους εργαζομένους της παραπάνω υπηρεσίας.

Ο Δήμαρχος  τόνισε ότι αυτό το έργο σε πρώτη φάση θα λύσει το πρόβλημα επάρκειας νερού στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων  και σε δεύτερη φάση  θα επιτρέψει, με τις κατάλληλες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Κορίνθου, να έχουμε ποιοτικό πόσιμο νερό σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας.

Υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι συνδημότες μας στη Δημοτική Αρχή Κορίνθου, αυτή επιστρέφεται στους συμπολίτες μας με σημαντικά  έργα που τα είχαν τόσο ανάγκη όλα αυτά τα χρόνια και τα οποία  τώρα  υλοποιούνται προς όφελος όλων των πολιτών.

Το έργο της διαδικτύωσης, έχει προϋπολογισμό πέντε εκατομμυρίων ευρώ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του είναι οι δώδεκα μήνες Παρόλα αυτά, τόσο ο Δήμαρχος όσο και η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, ευελπιστούν ότι πολύ πιο σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, αφού θα υπάρχουν τρία συνεργεία τα οποία θα δουλεύουν ακατάπαυστα για να υλοποιήσουν ένα έργο που θα  επιλύσει την υδροδότηση σε όλο τον Καλλικρατικό μας Δήμο και θα αναβαθμίσει  την εικόνα του  προς όφελος  των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.

 

Μείνετε ενημερωμένοι .. Η ΔΕΥΑ Κορίνθου αναρτά πληροφοριακό υλικό διαρκώς στο Διαδίκτυο έτσι ώστε να έχετε μία σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα.
Δελτία Τύπου
Διαγωνισμοί
Αναλύσεις Νερού
Ισολογισμοί
Δείτε παρακάτω εργαλεία και συμβουλές για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας
Υπολογισμός Λογαριασμού
Τρόποι Εξόφλησης Λογαριασμών
20 Γιατί & 10 Πρέπει για την Κατανάλωση

ΔΕΥΑ Κορίνθου 

Πυλαρινού 67
Κόρινθος 20 100
Email:
info@deyakor.gr

Συνδέσεις ύδρευσης
27410 21237
Συνδέσεις αποχέτευσης 27410 22205
Λογιστήριο  
Εξυπηρέτηση πελατών 27410 24444
Ταμείο